torstai 1. tammikuuta 2015

throwback from 2014

 Paluu vuoteen 2014

Nyt on kulunut jälleen aivan älyttömän ihana vuosi ja aloitamme taas uuden vuoden. Vuosi 2014 oli ehdottomasti parhain vuosi koko elämästäni! Sain paljon uusia kavereita keppihevospiireistä jälleen ja tuli koettua monia ihania hetkiä näiden kepikkäiden kanssa.

Alkuvuosi oli aikalailla pelkkää puskaratsastelua, kun oli niin hirveät kelit. Ensimmäiset 2014 vuoden kisat kävin Kultakalan ja ompunkht'lla, kun lumikin oli vielä maassa. Siellä minulla oli muistaakseni kolme hevosta mukana; Glendower, Nora ja Clicken. Osallistuin kahteen matalimpaan esteluokkaan Clickenillä ja Glendowerilla. Molemmat luokat olivat tyyliluokkia ja sain molemmista sijoitukset Clickenillä. Se oli hauska, kun kahdessa ensimmäisessä esteluokassa oli molemmissa palkintojenjaossa samat kisaajat. Esteluokkien lisäksi järjestettiin näyttelyt, joihin menin Glendowerilla ja Noralla. Osallistujia oli niin vähän, että pidimme ori ja tamma näyttelyt samassa. Glendower pääsi jaetulle kakkos sijalle ja Nora kolmannelle. Tosin ruusukkeita oli näyttelyihin vain kaksi, jotenka Nora jäi ilman ruusuketta.

Kuvassa Marjam tyyliesteluokassa (c) Kultakala

Kultakalan kisojen jälkeen jäi keppihevoset taas vähemmälle, mutta jo seuraavassa kuussa oli toiset kisat mitkä kisattiin vantaalla kht lauhassa. Lumet olivat jo sulaneet pois ja aurinko paistoi taivaalla. Itse osallistuin esteluokkiin sekä Ruuvilla, että Glendowerilla. Esteissä en sijoittunut, koska tiet olivat sen verran tiukkoja minulle, että minulla ei ollut mitään mahdollisuutta pärjätä pienempiä ketterämpiä kilpailijoita vastaan. Sain kisoissa jonkun ihme flunssan ja minulla lähti ääni totaallisesti. En voinut puhua, koska sattui kurkkuun niin vietävästi ja taisi  minua myös yskittää ihan riittävästi. osallistuin kummiskin viimeisillä vedoilla vielä kür kouluohjelmaan Ruuvilla ja sain jaetun viides sijan. Kisat oli onnistuneet ja mukavat, tosin seurustelu toisten ihmisten kanssa jäi nyt aikalailla tämän yllättävän äänenmenetyksen takia.

Glendower ja Navy lauhan kisoissa (c) Esssi

Näiden kisojen jälkeen ratsasteltiin kavereiden kanssa rennolla meiningillä noin kuukausi, kunnes SM kisat lähestyi. Omassa osallistumisessa oli tullut jotain häikkää ja ei ollut mennyt perille, jonka takia en mennyt kisaamaan. Tarkotukseni oli mennä auttamaan Tytiä, mutta tapahtuikin yllättävä käänne, kun tipuin hevosen selästä ja loukkasin kylkeni. Jäi siis minun osalta vuoden 2014 SM kisat pois.

Kesäkuussa oli kht eclipsen ja kht caribian knockout kisat korsoossa. Sää oli tietenkin aivan ihana ja saavuttuani kisapaikalle oli näky sanoinkuvaamattoman upea. Esssi ja Sohvi oli rakentanut aivan ihania esteitä ja tehneet niistä ihanan esteradan. Kukat kruunasivat kaiken ja kisat olivat kertakaikkiaan loistavat. Osallistuin alimpaan esteluokkaan ja taisin olla järjiltäni, kun myös knockout osuuteen osallistuin esteissä. Pääsin toiselle erälle, mutta siinä sitten oli sen verran vikkelä kisaaja vastassa etten hänelle pärjännyt. Oli kyllä hauska seurata Knockoutissa korkeimmille esteille päässeitä kisaajia, kuinka nopeasti ne ratsastivat ja kengätkin sutivat useaan otteeseen. Sitten oli vuorossa kouluratsastusta sekin knockout kisana. Itseltäni tämä ei oikein mennyt hyvin jonka takia ei siitä tullut sijoituksia. Todella ihanat ja kivat kisat olivat Essi ja Sohvi järjestäneet! Odotan jo innolla tämän vuoden kisoja :)minä ja ruuvi kisaamassa (c) Navy
Kesäkuussa lähdin myös mökille ja siellä ratsastelin satunnaisesti. Mökilleni tuli myös vierailemaan khtwildone ja hänen kaverinsa. Ratsastelimme sitten siinä kolmistaan auringonpaisteessa paarmojen syötävänä keksien ja mehujen kanssa.


Palattuani mökiltä tein monenlaisia asioita keppareilla, muttei niistä ole kuvia. Elokuussa pidin omat kisat, jotka olivat samalla hiekkakentällä kuin viimeksi. Aloitin taas järjestelyt liian myöhään (oh gash) ja kisat menivät sitten sen mukaisesti. :D esteratoja olin suunnitellut vain yhdet, koulutuomarointi paperit puuttui, täytyi leipoa, ruusukkeissa ei ollut voittosijaa kirjoitettuna, kaikki täytyi roudata paikanpäälle SAMANA PÄIVÄNÄ. Nämä kisojen järjestelyt ei ole minulle tarkoitettu, joten en kyllä pidä enää omia kisoja. Sinne tuli kummiskin taas kivasti porukkaa. Tosin kun oltiin kuskattu kaikki tavarat paikanpäälle ja muutama kisaaja oli jo tullut, niin yhtäkkiä niskaan tuli kaatosade hirveän ukkosen kanssa. Siinä sitten sateessa järjestelin esteitä. Onneksi sade kesti vain jotain 15 minuuttia ja silloin jo kaikki kisaajat tulivat paikalle. Siinä oli taas melko pitkä säätäminen ja nolottaa kyllä jälkeenpäin ihan sairaasti :D Kaikilla oli onneksi hauskaa ja kisat sujuivat ihan ok, kaikesta huolimatta.
Joskus syksyllä sovimme Maikkenin, eli kht Ra.Ra'n ylläpitäjän kanssa, että menisin Maikkenin pitämälle tunnille. Kun lähdin julkisilla oli säätäminen satasessa. Sohvin, joka tuli myös paikanpäälle olisi pitänyt kyyditä minut espoon juna-asemalta, mutta Sohvin perheen autosta puhkesi rengas, jotenka se ei onnistunutkaan. Säädimme nyt sitten Maikkenin kanssa itseni oikeaan bussiin ja vihdoin olin Maikkenilla. Otimme Maikkenin hepat tallista Shovin kanssa ja lähdimme maastoon, Maikken mukana kamera kädessä tietysti. Maikken siinä sitten räpsi meistä riitettävästi kuvia ja kun palasimme takaisin pihalle, niin otimme toiset hevoset tallista. Tällä kertaa menimme kentälle ja oikein Maikkenikin otti ratsun. Kuvailimme siinä sitten vähän kaikki toisiemme menoja, mutta ikävästi Sohvi joutui lähtemään jonkun ajan päästä, jolloin jäimme kahdestaan Maikkenin kanssa. Maikken yritti pitää minulle jonkunlaista valmennusta Niitillä, mutta ei siitä tullut mitään, jonka jälkeen lähdin sitten takaisin kotiin julkisilla jälleen. Oli kiva päivä ja ottaisin mielelläni uudestaan! :)
Kaikki kuvat (c) Maikken & Sohvi
Maikkenin vierailun jälkeen oli vielä Mekkalan ja Tuiskutuulen kisat, mutta siitä kun olen jo postauksen tehnyt muutama kuukausi sitten niin en sitä ala uusiksi selittämään. Sitten tuossa viime postauksessa selitinkin jo joulustani jonkun verran. :) tässä oli nytten kesäkuulumisia ja nyt kun kello on 01:22, niin tämä postaus päättyneen tähän ja lähden itse tästä nukkumaan.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE TASAPUOLISESTI! Viettäkää mukava vuosi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti