lauantai 29. maaliskuuta 2014

~ Do not dream your life, live your dream ~ 29.3.2014

Eli 29.3.2014,siis tänään treenailin Ingan kanssa melkein koko päivän keppareilla. Itse treenasin Vimpula nimisen henkilön foorumilta antamia valmennuksia, jotta saisin hevoset paremmin alle ja se kyllä toimi ja niin otsikkokin sen kertoo; Älä unelmoi elämääsi, elä unelmaasi,eli olen unelmoinut saavani hevoset nöyräksi ja avuille kunnolla. Tänään päätin ottaa sanomasta opin ja jaksoin ahertaa kunnolla tänään.

Ensiksi oli Noran vuoro jolle sain estetreenit. Pyytelin häneltä,että saisin tamman reippaammaksi, ja ettei tamma siirtyisi raviin esteillä. Alkulämmittelyksi tämmöistä rataa.


Lähdimme työstämään kyseistä "rataa" ja ravasimme puomeille ja nostimme laukan puomien päällä. Nora ei oikein tahtonut ymmärtää asiaa ja ravasi puomit mahd.nopeasti yli. Loppuen lopuksi sain sen ymmärtämään tehtävän ja nosti laukan hyvin, mutta kompasteli useasti, koska ei nostanut jalkojaan tarpeeksi.
Sitten aloin tekemään kuvassa olevat voltit puomien eteen ja tamma alkoi nostamaan paremmin jalkojaan, koska tuli hieman kiirus, kun ei voinutkaan mennä suoraan. 

Tamma ei tahtonut taipua, joten ravi oli tosi tönkköä.  
Tamma ei nostanut jalkojaan kunnolla ja puomien meno oli yhtä kauheutta.

Lopuksi laitoimme keskellä olevan puomin tilalle pystyn joka oli 40cm korkea ja säädimme hieman puomien  välejä. Jatkoimme samaa hommaa, mutta Noran kanssa nuo voltit ja perään este ei onnistunut, joten jätin ne suosiolla pois, ennen kuin sattuu jotain. Tamma älysi,ettei tarvitse tehdä ennen laukkaa ympyröitä, jotenka tamma sitten näki tilaisuuden tulleen ja ravasi vain esteet, mutta aloin nostamaan nyt laukat jo lyhyellä sivulla ja ajaa eteenpäin esteelle. Se toimi ja tamma alkoi hyppäämään nätisti. Hypimme tuota rataa semmoiset 10-20min ja siirryimme toiseen rataan;

Meillä ei ollut mahdollista saada puomeja noihin pystyjen eteen, jotenka jätimme ne pois.Käytimme minulla olevia yhtiä esteitä ja sitten pyörätelineet saivat tulla avuksi radalle. 
Nora ei tykännyt radasta ja protessoi heti vastaan siirtymällä raviin ennen estettä. Vasta parin kiellon jälkeen sain sen hyppäämään esteen jonka jälkeen Nora alkoi hyppimään ihan hyvin,vaikka vieläkin tönkösti. 

Tuossa Nora suostui vihdoinkin hyppäämään ,mutta ravi/laukassa.

Sitten lopuksi hikeä raastava työ palkittiin ja Nora alkoi kulkemaan muodossa ja tammaa sai koottua. Radat meni tosi hyvin, lukuun ottamatta muutamaa kieltoa huonojen lähestymisen takia.
Menimme rataa n.30-1h ja päätin sitten,että Nora on tehnyt jo tarpeeksi tältä päivältä ja ratsastimme loppulämmittelyt jossa Nora meni tosi kuuliaisesti ja olin todella yllättynyt.


Tossa oli vielä alkulämmittelyistä parhain puomien ylitys :--)
Tässä on loppulämmittelyssä. Verratkaa tätä ja tuota alempana olevaa kuvaa.


Alkulämmittelyistä.  


Päätin sitten vielä vetää myös rataa Glendowerilla, kun ori oli seissyt koko tämän ajan vain kiinni sidottuna vieressä. Lämmittelin sen sitten ja säikkyi jonkun verran esteitten varjoja, mutta tottui niihin nopeasti ja kulki nätisti ja muodossa.
Ori oli hieman hämmentynyt, kun joutuikin radalle ja vielä valmiille esteradalle.
 
Laukanvaihto? :D
Aloimme sitten menemään rataa ja ori meni hieman lujaa,etten meinannut pysyä perässä ja sen takia kieltoja ja horjumisia tuli useita + vähän epämielyttäviä hyppyjä.


En tahtonut itse pysyä edes mukana :D
Fail x)
 
Ömm...?


Laukkapiruetti ja kuuluu tunnin aiheeseen! :D


Sitten n.2h päästä lähdimme syömään molemmat ja tapasimme uudelleen ruoan jälkeen. Kävimme Siwassa ostamassa naposteltavaa ja haimme Glenin takaisin ulkos, nimittäin koulutreeneihin ;)

Ori oli todella laiskalla päällä, koska joutui yksin tekemään töitä, edes että Ingan hevonen oli mukana,koska hän oli sen jättänyt kotiin,eikä avaimia ollut mukana. Yritimme harjoitella Helppo B.0 ja Vaativa B.2 ratoja, mutta ei siitä tahtonut tulla mitään ja Kür kokeiluistakaan ei tullut mitään, koska ori oli epämukavan tuntuinen, koska ei kulkenut muodossa ja muutenkin olin sen verran väsynyt jo koulutreenistä aamupäivästä, joten se sai riittää :) Sitten morsoilimme vielä ja otimme muutamia kuvia vielä Glenin kautta;

Kaikki kuvat (c) Inga ja minä :)

Hyvää kevään alkua kaikille. - Skatholm  


 


2 kommenttia:

  1. Glen ja Nora ovat todella söpöjä molemmat :3 Taisit saada uuden lukijan ! :) Liityn sitten huomenna kun olen nyt puhelimella ja sillä ei pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat kiittää ja kiitos jos liityit lukijaksi! :) Kiitos ja kumarrus. ^^

      Poista